Vragen

Dat je vragen hebt is heel normaal. Een antwoord op de meest gestelde vragen vind je hier. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met MVGM Nieuwbouw via nieuwbouw.wonen@mvgm.nl

De antwoorden en vragen in deze faq zijn aan verandering onderhevig. Met enige regelmaat worden ze ge-update.

Algemeen

Zodra de verhuur is gestart kun je online inschrijven voor het appartement van jouw voorkeur. Je kunt het aanbod bekijken via het menu bovenaan de pagina. Kies voor de woning van interesse om de details te bekijken en je in te schrijven. De inschrijfperiode bedraagt 2 weken. Hierna zullen wij de inschrijvingen in behandeling nemen en ontvang je bericht of wij je een woning kunnen toewijzen of niet.

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Bedoeld om je een indruk te geven van hoe een woning er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van de door jou gekozen woning. De woningen worden kaal opgeleverd met een moderne badkamer, keuken en toilet. De indeling van de woning zie je op de plattegrond bij de woning. De ligging van de woning kun je zien op de verdiepingsplattegrond.

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de appartementen eruit komen te zien. Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie. Het gaat hierbij om zogenaamde Artist Impressions, de interpretatie van een digitaal artiest dus. Deze worden gemaakt volgens de richtlijnen van het opleveringsniveau maar zullen ook elementen bevatten zoals wandbehang, meubilair en andere aankleding die je niet in het appartement terugvindt bij de oplevering.

Het is voorlopig niet mogelijk om de woning te bezichtigen, omdat de woningen op dit moment in aanbouw zijn. Wij benadrukken dat je de woning accepteert en het huurcontract tekent vanaf de plattegrond. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de foto, plattegrond en advertentie.

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. Het voorschot servicekosten voor jouw appartement in De Karaat bedragen € 45,00 per maand (kosten onder
voorbehoud).

Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Naast de servicekosten dien je zelf de maandelijkse lasten voor water, licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

De oplevering is 1 november 2022. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie appartementen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Op de bouw wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor de opleverdatum van De Karaat, momenteel lijkt de impact minimaal. Via onze website en nieuwsbrief houden we je op de hoogte over eventuele wijzigingen in de verwachte opleverdatum.

Toetsing en inkomen

Om er zeker van te zijn dat  je de maandelijkse huur kunt betalen, hebben wij inkomensrichtlijnen opgesteld.

Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van minimaal 4 x de maandhuur, vakantietoeslag, eventuele 13e maand en vaste bonussen mogen hierin worden meegerekend.

Het tweede inkomen kan voor 100% worden bijgeteld.

Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van ca. 3,5 x de maandhuur.

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat  je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in Karaat.

De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Inschrijven

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn/is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren.

Je kunt via de button bovenaan de pagina uw inschrijving starten. Hiermee maak je een eigen klantdossier aan. Binnen deze beveiligde digitale verhuuromgeving neem je vervolgens een aantal stappen om in aanmerking te komen voor een appartement.

De woningen zijn bedoeld voor de middeninkomens. Dat betekent dat er voorrang wordt gegeven aan starters, gezinnen en senioren met een inkomen tussen minimaal 1 keer modaal en maximaal 2 keer modaal.

Aan de hand van de inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van je dossier en finale credit check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat. Bij gelijkwaardige kandidaten op een woning, gaan wij een lotingsysteem toepassen.

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. Je ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan je is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Huren

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Daarbij geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Je trouwe viervoeter of gezellige kat neem je natuurlijk graag mee naar je nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, niet ontsnapt uit de woning en geen schade veroorzaakt aan het appartement.

De woning opgeleverd met glasvliesbehang op behangklare wanden incl. sauswerk RAL 9010. Je mag uiteraard de woning naar eigen smaak decoreren en inrichten. Het is toegestaan om de wanden eventueel te schilderen in een gewenste kleurstelling of te behangen. Deuren en kozijnen mogen niet beschilderd worden. Maar let op, bij het verlaten van het appartement dient de woning met witte wanden achtergelaten te worden.

Kwaliteit en voorzieningen

Alle binnenwanden in de appartementen worden voorzien van glasvliesbehang en (wit, ral 9010) gesausd afgewerkt, met uitzondering van de wanden die worden voorzien van tegelwerk  in de badkamer en toilet en de wanden in de meterkast.

De woningen worden voorzien van een full option keuken met  inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer met dubbele wastafel. Het is niet mogelijk om zelf een keuken en badkamer te kiezen. Maar doordat wij werken met een neutrale en moderne afwerking, zoals tegels, sanitair en inbouwapparatuur, ontstaat er een ruimte die je in een handomdraai aan jouw eigen stijl aanpast.

Het toilet is voorzien van antraciet vloertegels en witte wandtegels.

De vloeren worden kaal opgeleverd. Je dient deze zelf te voorzien van een voor vloerverwarming geschikte vloerbedekking.

De appartementen in het complex worden gasloos uitgevoerd met een collectief WKO-systeem (warmte en koude opslag) met per appartement een afleverset voor verwarming van het vloerverwarmingssysteem en warm tapwater.

Elk appartement beschikt over een individuele warmtepomp die is gesitueerd in de technische ruimte van het appartement.

Er zijn geen parkeerplaatsen te huur bij de woningen. Het is helaas ook niet mogelijk om een parkeervergunning te verkrijgen via de Gemeente.

Een andere mogelijkheid om te parkeren is via Parkbee – Oosterhamrikkade 103 – 107; hier kun je voor € 110,– per maand een abonnement afsluiten. Je verhuurder kan niet verantwoordelijk worden gehouden mocht deze parkeeroptie verdwijnen.

Elk appartement heeft daarbij op de begane grond een eigen berging, voor bijvoorbeeld je fiets.

Deze is niet aanwezig. Je kunt je fiets stallen in je eigen berging.

Ontwikkeling

De Oosterhamrikkade is een transformatiegebied waarbij oude bedrijvigheid stap voor stap plaats maakt voor een gemengde woonbuurt. Oude gebouwen zijn gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw. Aan de noordzijde van het Oosterhamrikkanaal zijn bestaande bouwblokken afgerond met stadsvilla’s waarin verschillende woonvormen worden gerealiseerd. Aan de zuidzijde is er meer ruimte voor hoogteaccenten en volumineuze gebouwen. Zo wordt met Karaat een appartementengebouw gerealiseerd met een mix van koop- en huur, waarbij uiteindelijk 42 huurappartementen gerealiseerd worden. Door ruimte te laten voor dwarsstraatjes en doorzichten wordt voorkomen dat de bebouwing te massief wordt. De woningbouwprojecten worden onafhankelijk ontwikkeld.

Op de impressies zijn naast de Karaat gebouwen te zien, dit terwijl de ontwikkeling van deze plots nog niet definitief is bepaald in planning en product. Hier kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.